REZERVIŠI
4
Dec, 2023
5
Dec, 2023
Created with Sketch. 1 Created with Sketch.
Odrasli
Created with Sketch. 0 Created with Sketch.
Deca

Wellness i spa centar

Wellness i spa centar

Umirujući ambijent i savremena oprema podstiču opuštanje i regeneraciju vašeg duha i tela. Spa centar radi samo u zimskom periodu, potrebno je prethodno zakazivanje termina i ne ulazi u cenu smeštaja.

 

Pronađite sebi malo vremena i probajte naše Wellness sadržaje:

 

  • Finska sauna
  • Infracrvena sauna
  • Jacuzzi
  • Bar
  • Beauty & health masaža

 

Infracrvena sauna – Temperatura je od 50-60 stepeni C. Potreban je samo jedan ciklus bez ponavljanja.

Infracrveno zračenje podstiče lučenje endorfina (hormon sreće) što dovodi do dobro raspoloženja, te ima veliki značaj u borbi protiv stresa, opušta i oslobađa nervno-emocinalne napetosti. Preporučuje se kod sportskih povreda, bolnih zglobova i mišića, hroničnog umora , čestih glavobolja i depresije.

Opušta i oslobađa nervno emocionalne napetosti. 

Finska sauna – Finska sauna je prostorija od drveta sa temperaturom vazduha od 70-100 stepeni C, niskim procentom vlage 10-15%. Ukoliko se vrelo kamenje poliva vodom vlažnost se povećava. Unutra se nalaze drvene klupe na različitim visinama. Počinje se od sedenja ili ležanja na nižem nivou da i se organizam privikao na temperaturu. Boravak u finskoj sauni treba da bude od 6-5 min. 

Nakon saune obavezno je tuširanje nešto hladnijom vodom , a potom u zavisnosti od godišnjeg doba izlazak na svež vazduh 5-10 min. 

Efekat hladne vode nakon upotrebe saune je od velikog značaja za cirkulaciju, a odlazak na svež vazduh utiče na otpremanje kiseonika do svih organa u telu. 

Tepidarijum – Tepidarijum je ležaljka koja se zagreva od 37-39 stepeni C. Time se postiže da telo odaje onoliko toplote koliko i primi uz minimalno korišćenje energije. 

Telo se zagreva bez znojenja te se zbog pozitivnog i umirujućeg uticaja na organizam preporučuje osobama svih starosnih doba.

Jacuzzi – Jacuzzi (Hidromasažna kada), temperatura vode u hidromasažnim kadama kreže se oko 30 stepeni C. 

Koristi se za opuštanje mišića, protiv ukočenosti i za relaksaciju. Predviđen boravak u jacuzzi kadama nije definisan i zavisi od subjektivnih potreba.

Beauty & health – Masaža predstavlja osnovnu tehniku lečenja ili opuštanja organizma kako fizički tako i duhovno. Gledano sa fiziološkog aspekta masaža poboljšava cirkulaciju i omogućava optimalnu pokretljivost mišića. 

Masaža nam pomaže da postanemo svesni svog tela i njegovih vrednosti , ona nije stvar prestiža već potrebe.