REZERVIŠI
10
Dec, 2019
11
Dec, 2019
Created with Sketch. 1 Created with Sketch.
Odrasli
Created with Sketch. 0 Created with Sketch.
Deca

Wellness sadržaji

Naša ponuda

Posvećenim i motivisanim radom svih zaposlenih i kontinuiranim usavršavanjem kadrova uz infrastrukturalna ulaganja u poboljšanje smeštajnih kapaciteta podižemo nivo zdravstveno – rekreativnih turističkih usluga. Wellness centar S.B.  je tu da doprinese unapređenju kvaliteta vašeg života. Postizanje psihofizičkog balansa u današnjem brzom tempu svojevrstan je izazov. Priuštite sebi malo vremena i probajte naše wellness sadržaje.

 

    •Finska sauna

    •Infracrvena sauna

    •Jacuzzi

    •Tepidarijum

    •Bar

    •Beauty&health masaže

    •Tretmani lica

    •Tretmani tela

    •Pedikir, manikir, depilacija

Finska sauna

Finska sauna je prostorija od drveta sa temperaturom vazduha od 70-100°C, niskim procentom vlage 10-15%. Ukoliko se vrelo kamenje poliva vodom vlažnost se povećava. Voda kojom se poliva kamenje može biti obogaćena prirodnim aromama, eteričnim uljima i sl. Unutra se nalaze drvene klupe na različitim visinama. Počinje se od sedenja ili ležanja na nižem nivou da bi se organizam postepeno privikao na temperaturu. Boravak u finskoj sauni treba da bude od 6-15 min. Zavisno od osobe i podnošenja visokih temperatura.

Pre upotrebe svake saune poželjno je da telo bude čisto i suvo kako bi  efekat sadržaja počeo ranije. Imajući u vidu da se prilikom upotrebe saune gubi dosta znoja neophodno je pre ulaska u saunu popiti najmanje 2dl vode ili više a nakon korišćenja to ponoviti. Nakon saune obavezno je tuširanje nešto hladnijom vodom a potom u zavisnosti od godišnjeg doba izlazak na svež vazduh 5-10 min. Efekat hladne vode nakon upotrebe saune je od velikog značaja za cirkulaciju a odlazak na svež vazduh utiče na otpremanje kiseonika do svih organa u telu.

Infracrvena sauna (infrared sauna )

Temperatura je od 50-60°C a preporučeni boravak je od 20-30 min. Potreban je samo jedan ciklus bez ponavljanja. Infracrveno zračenje podstiče lučenje endofrina (hormona sreće) što dovodi do dobrog raspoloženja, te ima veliki značaj u borbi protiv stresa, opušta i oslobađa nervno-emocionalne napetosti. Preporučuje se kod sportskih povreda, bolnih zglobova i mišića, hroničnog umora, čestih glavobolja i depresije. Način korišćenja saune sličan je kao kod finske samo što je boravak duži. Za razliku od finske saune za vreme boravka u infrared sauni moguće je konzumiranje tečnosti. Nakon upotrebe saune poželjan je postupak kao kod finske saune a to je tuširanje hladnom vodom, konzumiranje vode – tečnosti, odlazak na svež vazduh.

Tepidarijum

Tepidarijum je ležaljka koja se zagreva od 37-39°C. Time se postiže da telo odaje onoliko toplote koliko i primi uz minimalno korišćenje energije. Telo se zagreva bez znojenja te se zbog pozitivnog i umirujućeg uticaja na organizam preporučuje osobama svih starosnih dobi.

Jacuzzi

Jacuzzi (Hidromasažna kada) temperatura vode u hidromasažnim kadama kreće se oko 30°C. Koristi se za opuštanje mišića, protiv ukočenosti i za relaksaciju. Predviđen boravak u jacuzzi kadama nije definisan i zavisi od subjektivnih potreba.

Beauty&health

Masaža predstavlja osnovnu tehniku lečenja ili opuštanja organizma kako fizički tako i duhovno. Gledano sa fiziološkog aspekta masaža poboljšava cirkulaciju i omogućava optimalnu pokretljivost mišića. Masaža nam pomaže da postanemo svesni svog tela i njegovih vrednosti, ona nije stvar prestiža već potrebe.

Wellness paketi

Pobegnite od stresa, gradske gužve, nervoze i obaveza. Priuštite sebi odmor za telo i dušu ekskluzivnim, luksuznim spa tretmanima lica i tela u ugodnom ambijentu Sunčanog brega.

Just relax

Ulepšajte sebi dan kompletnom negom od glave do pete. Tretman obuhvata masažu celog tela, tretman lica za vaš tip kože ,negu ruku i stopala. Uživanje produžite opuštajući se u našem spa centru. Cena paketa iznosi 50 evra*.

Spa antistres tretman

Antistres masaža leđa,ramena, glave i vrata predstavlja dopunu lečenju i očuvanju zdravlja. Sama masaža se odvija u prijatnom ambijentu. Pritisak masera je dubok i jak, a u isto vreme prilagođen senzibilitetu klijenta. Masaža predstavlja spoj nekoliko različitih manuelnih tehnika masaze, istezanja mišića i na kraju nezaboravne akupresure lica i glave. Nakon masaže boravak u spa centru uz osveženje iz vitaminskog bara. Obradujte sebe i drage osobe, prijatelje i poslovne saradnike odabirom savršenog paketa. Cena paketa iznosi 30 evra.

*Paket obuhvata 3 tretmana kao i noćenje za jednu osobu.
U sklopu paketa dobijate  biciklove na korišćenje,  WI-FI u celom objektu, parking pokriven video nadzorom!